GERMICÍDNY ŽIARIČ UZAVRETÝ

Kedy bude zariadenie dostupné?

  • Zariadenia mávame skladom a zároveň prebieha priebežná výroba. 
  • Aké príslušenstvo je dostupné
  • PMX-KS1 výškovo nastaviteľný stojan
  • PMX-CS1 úchyt lankový do stropu

Viem si zariadenie objednať?

Napíšte email na info@aloquence.com a potvrdíme Vám cenu a termín dodania.

Aká je dlhá záruka na zariadenie?

Zariadenie má záruku 24 mesiacov s podporou slovenského výrobcu,  ktorý vyrába zariadenia viac ako 25 rokov. Nekupujete zariadenie s neoverenou krajinou pôvodu alebo od spoločnosti, ktorá o mesiac – rok prestane existovať a nebudete mať náhradné diely pre zariadenie.

Ako riešite dopravu zariadenia?

Na Slovensku Vám bude zariadenie bezplatne doručené. Pre doručenie do iných krajín nás kontaktujte, vypracujeme Vám ponuku s prepravnými nákladmi.

Je zariadenie certifikované?

Zariadenie je certifikované nezávislým labolatóriom a spĺňa všetky predpisy a nariadenia nutné pre uvedenie výrobku na trh. V prípade, že potrebujete protokol z merania, prosíme volajte +421 910 296 233

Smernica o nízkom napätí 2014/35/EÚ     

EN 60335-1:2012/A11:2014/A13:2017

EN 60335-2-65:2003/A1:2008/A11:2012

Smernica EMK 2014/30/EÚ

EN 61000-6-3:2007/A1:2011

EN 61000-6-1:2007

Smernica RoHS 2011/65/EÚ

Bezpečnosť zariadenia:

Je zariadenie bezpečné pre použitie v prítomnosti osôb?

Žiarič je navrhnutý pre dezinfekciu počas prítomnosti osôb. UV-C žiarenie v obale samotného žiariča vďaka optickým clonám s vysokou priedušnosťou, tým sa nedostáva mimo a neohrozuje prítomné osoby. Zariadenie je bezpečné pre používanie bežnými požívateľmi, keďže nevyžaduje pre svoju činnosť žiadne zásahy obsluhy.  Pri výmene žiariviek je však nutné postupovať opatrne; postupujte podľa manuálu výrobcu alebo sa obráťte na náš servis a pomôžeme Vám.

Je zariadenie vhodné aj pre ordináciu alebo lekáreň?

Áno, zariadenie sa odporúča v týchto priestoroch, keďže riziko zamorenia priestoru vírusmi je výrazne vyššie ako u Vás doma.

Je zariadenie vhodné pre materskú školu alebo detský kútik?

Áno, zariadenie sa odporúča aj týchto priestoroch a je bezpečné na použitie. Umiestnite ho mimo dosahu detí !!!

Je zariadenie vhodné pre stomatologickú ambulanciu?

Áno, zariadenie sa odporúča aj týchto priestoroch a je bezpečné na použitie. Umiestnite ho mimo priestoru, ktorý môže byť zasiahnutý vodou.

Princíp funkcie:

Ako zariadenie pracuje?

Prístroj pomocou ventilátorov nasáva okolitý vzduch do špeciálnej komory vybavenej UV-C germicídnym zdrojom svetla. UV-C žiarenie potom ožaruje vírusy, baktérie a plesne v prúdiacom vzduchu a tie sú úplne zničené. Táto metóda je jednou z najúčinnejších metód dezinfekcie.  Germicídne UVC žiarenie v komore svietidla spôsobuje zničenie alebo poškodenie RNA a DNA. Ide o fotochemický proces dezinfekcie / sterilizácie, pri ktorom nevznikajú žiadne vedľajšie toxické alebo chemické produkty.

Iný predajca trvrdí, že pre domácnosti je vhodný otvorený typ žiariča. Je to pravda?

Otvorený typ žiariča sa bežne používa v priemysle alebo lekárstve. Má svoje nesporné výhody kedže priamo ožaruje predmety v miesnosti a zabíja mikroorganizmy na ich povrchu. Má však určité nevýhody ktoré podľa nás su vysoko rizikové pre použitie v domácnosti. Sú to:

UVC žiarenie je mimoriadne nebezpečné pre pokožku a oči, kvety a vlastne všetky živé organizmi. Počas funkcie zariadenia musí byť bezpodmienečne zabezpečená ochrana osôb. To sa v domácnosti podľa nás nedá zabezpčiť. Riešenie s predlžovacím káblom nepovažujeme za riešenie.

UVC žiarenie spôsobuje starnutie plastov = napríklad aj Vašich rámov bielych plastových okien. Pri dlhodobej expozícii plasty ožltnú. Nemyslíme si že toto je to čo chcete prevádzkovať doma.

Inštalácia a používanie:

Aký je rozmer zariadenia?

Rozmery: 600 x 150 x 70 mm
Farba: biela RAL7035
Hmotnosť: 3,9 kg

Ako si spočítam koľko zariadení potrebujem?

Porovnajte si prietok vzduchu v m³ za hodinu zariadenia PROmedilux a konkurencie. Každopádne platí, že objem v m³ spočítate ako plochu v m² prenásobením s výškou priestoru. Zariadenie PROmedilux má prietok vzduchu 57 m³ za hodinu. Ak toto zariadenie zapneme, tak dokáže za hodinu prefiltrovať vzduch v miestnosti s rozlohou približne 23 m² pri výške stropu 2,5 m.

Preto platí, že pokiaľ iný výrobca takéhoto zariadenia definuje prietok vzduchu za hodinu napr. 10 m³, tak jeho zariadenie dokáže  za hodinu prefiltrovať vzduch v miestnosti s rozlohou 4 m² pri výške stropu 2,5 m. Matematické a fyzikálne princípy platia pre všetkých rovnako.

Zariadenie umiestnené v malom obchode:

V malom obchode odporúčame použiť jedno zariadenie na mieste, kde sa zdržiava najviac zákazníkov, predpokladajme, že je to priestor pokladní, trvalo zapnuté počas predajnej doby. V prípade, že máte v prevádzke viacero pokladní, odporúčame použiť jedno zariadenie na každú pokladňu pre efektívnu ochranu predávajúceho a kupujúceho.

Zariadenie umiestnené v domácnosti:

V bežnej domácnosti, kde je veľkosť miestností do 22 m²,  odporúčame použiť jedno zariadenie, ktoré je v každej izbe umiestnené na cca 60 minút, tak aby vydezinfikovalo vzduch v miestnosti. Následne zariadenie viete premiestniť do inej miestnosti a vykonať dezinfekciu vzduchu tam. V prípade, že potrebujete dezinfikovať viacero izieb naraz, použijete viacero zariadení.

Zariadenie umiestnené v lekárni:

Platí odporúčanie ako pre obchod, t. j. odporúčame použiť jedno zariadenie na miesto,  kde sa zdržiava najviac zákazníkov (predpokladajme, že je to priestor pokladní), trvalo zapnuté počas predajnej doby. V prípade, že máte v prevádzke viacero pokladní, odporúčame použiť jedno zariadenie na každú pokladňu pre efektívnu ochranu predávajúceho a kupujúceho.

Musí byť zariadenie v miestnosti trvalo zapnuté alebo ho stačí zapnúť na istý čas?

V priestoroch s častým pohybom a väčšou koncentráciou počtu osôb ako sú čakárne, úrady, ambulancie, lekárne, obchody  atď.,  odporúčame zariadenie nechať trvalo zapnuté.  

Pri používaní zariadenia v domácnosti postupujte tak, ako je uvedené v časti Zariadenie umiestnené v domácnosti.

Prečo Vaše zariadenie „neochráni“ 300 m² priestor? Vaša konkurencia tvrdí, že to dokáže…

Zariadenie pri svojej činnosti nasáva vzduch z miestnosti. Pre efektívnu likvidáciu vírusov je nevyhnutné tento vzduch filtrovať minimálne 1 x za 8 hodín v prípade, že sa v priestore nachádzajú 1-2 osoby. V prípade, že je v priestore viac osôb alebo ide o  verejný priestor je nutné prefiltrovať vzduch viackrát za kratší čas. Preto odporúčame pre väčšie priestory viacero zariadení alebo špeciálny model zariadenia.

Prečo Vaše zariadenie nemá životnosť trubíc 18000 hodín ?

Životnosť zdroja UV-C žiarenia určuje výrobca UV-C trubice. V našom prípade ide o Signify/Philips alebo OSRAM. Ani jeden z týchto výrobcov negarantuje dlhšiu životnosť ako 9000hodín. T.j. ak naša konkurencia tvrdí že ich životnosť je 18000 hodín, tak buďto klame alebo používa neznačkové trubice, alebo Vám v balení dodala dve sady trubíc na výmenu. /To vieme dodať aj my/. Neznačkový výrobcovia nedodržiavajú kvalitu vyžadovanú PROmedilux-om a preto ich nevyužívame, aj keď by boli výrazne lacnejší…

Hlučnosť zariadenia:

Je zariadenie skutočne tiché? Mám malé dieťa a chcem zariadenie inštalovať v detskej izbe.

Áno, zariadenie je skutočne veľmi tiché, hlučnosť zariadenia je do 20 dB, t.j. vo vzdialenosti 2 m od zariadenia ho nebudete počuť ani uprostred noci.

Prečo je dôležitá hlučnosť zariadenia?

Zariadenie pri svojej činnosti nasáva vzduch z miestnosti ventilátormi, ktoré majú špecifickú hlučnosť. Samozrejme, že si neželáte byť rušení neustálym hlukom ventilátorov pri práci alebo pri sledovaní TV resp. čítaní Vášho obľúbeného románu. Z tohto dôvodu sme zariadenie vybavili špeciálnymi ventilátormi s najtichšou prevádzkou na trhu. Ventilátor má garantovanú maximálnu hlučnosť 14 dB.

Je hlučnosť 30 dB a viac znesiteľná?

Podľa nás je znesiteľná ale iba pre priemyselné prevádzky. Pokiaľ Vám predajca tvrdí, že zariadenie nebudete počuť, tak Vás nehovorí pravdu.

Porovnania:

Prečo by som si mal kúpiť Vaše zariadenie a nie tzv. čističku vzduchu v cene 100 € ?

Dostupné čističky vzduchu na trhu sú vybavené malým zdrojom žiarenia UV-C. Konkurenčné typy, ktoré sme vyskúšali v cenovej hladine do 300 €, boli všetky vybavené zdrojom s maximálne 8W UV-C. Naše zariadenie pracuje s 36W alebo 48W UV-C zdrojmi, t.j. je minimálne 5 – 6 x výkonnejšie ako iné na trhu ponúkané zariadenia.

Servis:

Ako zistím, že je nutné vymeniť výbojku?

Zariadenie je vybavené tromi LED diódami a akustickou indikáciou

ZELENÁ : svieti, keď je zariadenie zapnuté a všetko je v poriadku

ČERVENÁ : bliká alebo svieti, ak je nejaký problém so zariadením

„PÍPADLO“ : upozorní, že je nutné vymeniť žiarivku alebo je vážny problém so zariadením

Kto mi vymení výbojku? Nechcem ju meniť sám.

Výbojka má životnosť cca 8000 hodín, pri činnosti 8 hodín denne ju budete musieť vymeniť za viac ako dva a pol roka. V prípade, že zariadenie hlási požiadavku na výmenu výbojky, prosíme obráťte sa na náš servis a pomôžeme Vám s výmenou.

Príslušenstvo a ovládanie:

Môžem zariadenie diaľkovo ovládať?

Áno, vieme vám odporučiť manuálne hodiny, ktoré nastaví ktorýkoľvek člen Vašej rodiny alebo WiFi modul do zásuvky pre spínanie. Tu si viete nastaviť zapnutie/vypnutie na diaľku

Share this post